21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Pikantní kuřecí křidýlka

Název Množství a jednotka
kuřecí křídla 12 ks
sůl

marináda

Název Množství a jednotka
olej 4 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
prolisovaný česnek 5 stroužků
sójová omáčka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.
Připravíme si marinádu. Do větší misky dáme olej, dijonskou hořčici, rozetřený česnek, jablečný ocet, sójovou omáčku,trochu chilli nebo pálivé papriky a med. Křidýlka důkladně v marinádě obalíme a necháme, nejlépe přes noc, v ledničce odležet.
Pak si dáme na pánev olej a křídla i s marinádou opečeme z každé strany 15 minut.


 


RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...